Tuesday, December 8, 2009

camane nak install garmin xt dalam hp?

wokey..

aku da banyak kali install kat hp nokia.. so aku kongsi2 dengan sapa yang nak install..

mula2 dapatkan file installation... (cari ler sendiri), file dia patut EXE bukan sis

kemudian sambung hp ke pc sebagai storage BUKAN smartsuite

run file garmin*.exe tu dan bila menu garmin installation terpapat pilih ke storage hp kita tadi

tengok dalam storage HP.. patut ada folder garmin

copy file map (patut nama file dia gmapsup.img) ke  dalam folder garmin tu

da abis install... reboot HP.

ON balik hp... run software garmin dalam hp kita

pilih AGREE, ENGLISH, VOICE, METRIC... ONline function.. kena disable

AGREE

kuar menu... pilh connect to a garmin gps

dia akan cari gps... CANCEL

g menu tool - gambar spanar

pilh setting , pilih about.. CATAT NO ID

exit garmin

sambung cable ke pc as storage

masuk folder garmin dan buat satu file bernama SW.UNL

ingat S W titik UNL ( SW.UNL)

kemudia cari software keygen garmin, paste no ID kita td,, pilih garmin XT dan clik generate, copy no baru generate tu.. paste kat dalam file SW.UNL kita tadi.

cabut cable usb.. run garmin...

tada.... da tak ada menu trial... tp gps masih tak leh.. g tool, setting, tuko menu REMOTE GPS to built in gps,,,

dah siap pun...


map malaysia terkini? masuk google.. taip mfm maps...

itu ler website terkini peta malaysia

nak voice dan poi (place of intyerest)... ada kat web tu.. but voice.. aku rasa hangpa kena cari kat google gak

bye

0 comments: